Brattkort og topptaukort

For å ivareta sikkerheten ved innendørs tauklatring har Norges klatreforbund en sertifiseringsordning. Begge sertifiseringene er basert på en ferdighetsprøve, og bestått prøve kvalifiserer til Brattkort eller Topptaukort. 

Påmelding

For å sikre klatrere på både topptau og led må du ha Brattkort. Skal du kun sikre på topptau er det nok med Topptaukort.

Kortet skal fremvises i resepsjonen når du kommer til klatresenteret.

Brattkortkurs

På dette kurset får du grunnleggende innføring i sikring og klatring på topptau og led.

Det krever ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med klatring for å delta på kurset. Det passer også fint for deg som ikke har sikret på en stund og ønsker å friske opp minnet.

I etterkant av kurset har man kunnskapen som er nødvendig for å ta brattkortprøven 

Alder: fra 13 år

Varighet: 10 timer + brattkortprøven. 

Pris: 1600 kr

Dersom du ikke ønsker hele kurset kan du ta topptaukurs eller ledkurs.

Topptaukurs

På dette kurset får du grunnleggende innføring i sikring og klatring på topptau.

I etterkant av kurset har man kunnskapen som er nødvendig for å ta testen for topptaukort. Etter topptaukurs kan du melde deg på ledkurs som kvalifiserer til brattkortprøven.  

Alder: fra 13 år

Varighet: 5 timer

Pris: 800kr

Ledkurs

På dette kurset får du grunnleggende innføring i sikring og klatring på led. I etterkant av kurset har man kunnskapen som er nødvendig for å ta ferdighetstesten for Brattkort.

For å delta på dette kurset må du ha deltatt på topptaukurs eller inneha tilsvarende kompetanse. Du skal kunne sikre helt korrekt på topptau, ta kameratskjekk og ha kjennskap til klatrevettplakaten. 

Alder: fra 13 år

Varighet: 5 timer

Pris: 800kr

Ferdighetsprøve

Prøve til Brattkort og Topptaukort gjøres på drop-in, forutsatt at klatrevakten har tid. Du må også ha med deg en venn som kan klatre når du gjennomfører testen. Ved Brattkortprøve må vennen kunne falle på led. Dersom du har deltatt på kurs hos oss er prøven gratis. For deg som ikke har deltatt på kurs hos oss er prisen 100kr. 

NB! Ledkort er det samme som Brattkort (gammel ordning). Du kan lese mer om brattkortet  her. 

Ombookingsgebyr kommer på 200 kr